Központunk

A központunk Allgau természeti paradicsomjában fekszik, érdemes ellátogatni oda.  Illatos kerti túrákat szerveznek rendszeresen. Azon kívül érdekes szemináriumokon, izgalmas workshop-okon  lehet részt venni, változatos rendezvényeknek ad helyet, ez a csodálatos intézmény.  Az épület körbe van véve hatalmas illatos virágültetvényes kerttel, fényben, illatban és életkedven beágyazva.

Cím
Naturpardies 1
D-87466 Oy-Mittelberg
Tel. +49 8366 8988-880 / -887

Nyitvatartási idő
Hétfőtől-Péntekig:  9 – 18 óráig
Szombaton:  10 – 18 óráig
Vasárnap: zárva

Céges vezetések
A Feng Shui elvek alapján készült épületben és kertjében rendszeres vezetéseket szerveznek. Sok érdekes információval gazdagodik a látogató, egyben belátást kap az előállítás- és irodák termeibe.
Minden pénteken*16.00 órától. /díjmentes/ bejelentkezés nélkül
* Ünnepnapokon kívül

Kertvezetések
A vezetések a Naturparadies kertjében vannak, ahol a sokféle növénnyel találkoznak a látogatók. Értékes információkhoz jutnak a illatos növényekről, gyógynövényekről.
Minden pénteken 13.00 órakor/ díjmentes/ telefonos bejelentkezés szükséges.

CSOPORTOK
15 ember felett óránként csoportos vezetések vehetők igénybe, ezek 10.00 órától 16.00 óráig. 1 hónappal előtte szükséges a bejelentkezés.(rövid távú bejelentkezéseknél, telefonhívást kérünk. Igyekszünk ezeket is megvalósítani)

PRIMAVERA
ÉPÜLET & KERT

Az ötletünk egy olyan épület volt, amely harmonikusan  beilleszkedik az allgaui hegyek, dombok lendületébe, és a természetnek mindent vissza ad, amit tőle kölcsön vesz. A fenntarthatóság szigetét terveztük; egy  olyan házat, amely a munkatársakat  kreatív, inspiráló és koncentrált munkára ösztökél, ugyanakkor a holisztikus jó közérzetet megvalósítja.

Az ökológia és fenntarthatóság központi és fontos helyet foglal el nálunk.  Célunk egy CO2- semlegesség elérése. Örömmel tölt el, hogy ezt a célt négy évre rá, hogy beköltöztünk, 2016-  sikerült elérnünk.

Épületünk

ENERGIA

Az energia, ennek ésszerű felhasználása, akár előállítása, fontos  szerepet játszik nálunk. Nem megújuló üzemanyagokról széleskörűen lemondunk. Segítségünkre szolgál egy hővisszanyerő berendezés, levegőforgatók és infravörös radiátorok. Az áramot hozzá fotóvoltkain berendezés szolgálja. Magasan fekvő, jól izolált ablakok becsalogatják a napsugarakat a tágas  irodaszobákba.

VÍZ

Fontos számunkra, hogy az értékes ivóvízzel takarékosan bánjunk, ezért is alternatív módszerekhez folyamodunk az ipari víz felhasználásánál. A befüvesített tetőről a megszűrt esővíz  lelassítva 80.000 literes ciszternákba, amelyek a kert alatt vannak elhelyezve,  folyik. Ezt a vizet többek között a vécék öblítésére alkalmazzuk. Azonkívül két közművesített forrásvizünk van a telken, ez  által teljesen önellátók vagyunk.

ÉPÍTŐ ANYAGOK

Az építkezésnél különösen oda figyeltünk a energiaforrást kímélő anyagokra.  Példaképpen a falak a fenti emeleten természetes agyagból és vakolatból vannak. Az agyag egy olyan nedvességtároló tulajdonsággal rendelkezik,  ezért egy kellemes teremklímát tud biztosítani. Ugyanakkor nyáron a falak hűvösen, télen pedig melegen maradnak.

Kert

A 42.000 négyzetméteres kertünk a 25000 féle illatos növényvilágával egész évben nyitva áll látogatóink számára. Egy jól átgondolt kertalkotással meg tudtuk a terep felületét növelni és bezöldesíteni, így a természetnek sokkal több életteret tudtunk vissza adni, mint ami az építkezés előtt volt.  A bezöldesített tetőnk új életteret biztosít a növényeknek és állatoknak.

Feng Shui

Feng Shui  a természet megfigyelését  egy épületre alkalmazva jelenti. Újra meg kell tanulnunk természetközelben élni és a vele szemben  több tiszteletet nyújtani.

Az épületünket élő szervezetnek tekintjük.  Egy jelentős mozgató erő a  ház különleges építészetéhez a pozitív energia és harmónia szétáradásának  célja volt. Puha, áramló formák az épületben és kertben kiegyensúlyozottságról gondoskodnak. A bejárat előtt egy tó tündököl és lendületes kis utak vezetnek a levendulák, orvosi zsályák, rózsák és sok más illatos növények között, a kerten keresztül.

“Az épület optimális beillesztése a természetes környezetbe volt a célunk. Így a natúrelemek erejét egyenesen az épületbe töltjük fel, hogy az összes látogató és munkatárs jól érezze magát. Itt egy olyan helyet akarunk megvalósítani, ahol az emberek életkedv és ellazulás örömét átélni tudják.”

KURT L. NÜBLING
Cégalapító