PRIMAVERA Minőseg

A PRIMAVERA a legmagasabb követelményeket igényel az összetevők tisztaságára, ugyanúgy a teljes előállítás fenntarthasóságára is Valamennyi PRIMAVERA termékünk természetesen tiszta alapanyagokból van előállítva. Ezeket a legnagyobb oda figyeléssel választják ki és dolgozzák fel. Ezért folyamatosan a legmagasabb minőséget tudjuk biztosítani.

BEOLVADÁS ÉS INSPIRÁCÍÓ
A TERMÉKFILOZÓFIÁNK

A MINŐSÉG BETARTÁSÁNÁL NINCSENEK KOMPROMISSZUMOK

A legmagasabb minőségre köteleztük el magunkat. Számunkra ez nem jelent mást, mint a természetesen tiszta biológiai alapanyagokból kiváló minőségű termékeket előállítani, és szeretetteljes gondoskodást és felelősséget az ember és természet iránt. Mindent megteszünk azért, hogy a feldolgozott növények vitális életerőjét megőrizzük, így teljes ható erőjüket  tovább tudjuk adni a termékeinkbe. A növényekhez méltó termesztés, a helyes raktározásuk és kíméletes feldolgozásuk a nyersanyagoknak csak néhány példa erre. Valamennyi aromaterápiás és bio & natúrkozmetikai termékünk fejlesztése és előállítása a házunkban valósul meg.

PRIMAVERA
IGÉNY A MINŐSÉGRE
NYERSANYAGOK
ELŐÁLLÍTÁS
MINŐSÉG GARANCIA

Természetes tisztaság

A PRIMAVERA illóolajok 100% természetesen tiszták, vagyis fajtiszták és direkt az eredeti növényből  vannak kinyerve, természetes tisztaságukban és eredetiségükben hagyva.  Előállításukban  semmiféle szintetikus vagy természetidentikus adalékok nem kerülnek alkalmazásba.

Vadtermés

A vadtermésnél ott aratnak, ahol a vadon növekedő növény  találta meg a helyét, így a teljes hatóerőjét ki tudja bontakoztatni. Maga az aratása a növénynek kézzel történik.

Bio

A természetesen tiszta receptúráink túlnyomóan  biológiai termesztésből származó  alapanyagokból tevődnek össze,csak élelmiszer emulgátorokkal és kizárólag természetes illat- és konzerválóanyagokkal  állítják elő őket.

Demeter

A biológiai-dinamikus termesztés konstruktív környezetfelépítést biztosít  a termőföld újulását, hosszú távú termőképességet és a növényi  és állati  fajok sokféleségének fenntartását illetően.

NATRUE

NATRUE egy független minősítési szervezet, amelyik világszerte kizárólag csak olyan  natúrkozmetikai termékeket lát el  védjegyével, amelyek a természetesség, minőség, hitelesség és transzparencia követelményeinek megfelelnek.

Állatvédelem

Az összes általunk bevetett nyersanyagot az IHTN szigorú és minősített előírásainak megfelelően állatokon nem teszteltük.

„ Meg vagyunk győződve arról, hogy a természet mindent megad nekünk, amire szükségünk van. Ezért a filozófiánk, hogy a termékeinkben továbbra is olyan közel maradunk a természethez, amennyire csak lehet. Az olajainkat direkt a növényekből nyerjük, nem szűrjük és dezodoráljuk őket, nem nyúlunk beléjük. Az anyag úgy marad, ahogyan a növényből nyerjük, így fel tudjuk használni a növények eredeti hatóerőjét.”

UTE LEUBE
Cégalapító

VEGÁN

Az összes élőlényre tekintettel vagyunk

Minden élőlény szívünk ügye. Ezért figyelünk arra, hogy leglehetősebben állati nyersanyagot ne használjunk fel.

Az egyedüli nem-vegán nyersanyagok, amelyek termékeinkben jelen vannak,  a kezelhetetlen méhviasz ökológiai méhtartásból és egy nagyon bőrbarát, lágy bio tehéntejből előállított emulgátor, amelyik az érzékeny, száraz bőrt kíméletesen ápolja.

Az erősen  specifikus ápoló hatásuk miatt és a különlegesen bőrbarát tulajdonságuk miatt  tudatosan döntöttünk a bevetésük mellett.

Így 75% a bio& natúrkozmetikai termékeinknek,  és több mint 90%  a teljes termékpalettánknak vegán.

TERMÉSZETES TISZTASÁG

Lehető legközelebb a természethez

A PRIMAVERA olajok 100% természetesen tiszták, vagyis az eredeti növényekből vannak kinyerve, természetesen és hamisítatlanul hagyva. Semmiféle szintetikus vagy természetutánzó adalékokat nem használunk fel.

Az illóolajokat (konvencionális, ellenőrzött biológiai termesztés vagy vadtermés) a saját természetes állagukban hagyjuk, olyanban, ahogy a növényből kinyerjük, lehető legközelebb a természethez.

Az illóolajaink fajtiszták, csak az eredeti növény olaját tartalmazzák, semmiféle szintetikus adalékokat tartalmaznak és nincsenek más olajok frakcióival hígítva. Ez azt is jelenti, hogy ugyanazon olaj izolált egyedi összetevőjével sem keverjük, Bizonyos illóolajokat természetellenesen állítanak be egy bizonyos minőségre (DAB olajok).

Nem tartalmaznak biotechnológiailag előállított illatanyagokat sem, amelyek a törvények szerint még természetesnek deklarálhatók.

Az értékes eszenciáink kizárólag a növények leveleiből, virágjaiból, magjaiból, gyümölcseiből, ágaikból és gyökereiből származnak.

VADTERMÉS

Hit a természet erejében

A vadtermesztésben a vadon növő növényt ott szedik le, ahol maga a növény a helyét kiválasztotta, ez által a teljes hatását ki tudja bontakoztatni.  Az aratás kézzel történik. A tanúsított vadtermésünket kizárólag szigorú és ellenőrzött licenc alapján szedjük le.  Így egy legális és rendezett összeszedése a termésnek egy bizonyos régión vagy területen belül szabályozva van.

BIO

Felelősség az ökológiai egyensúlyért

A PRIMAVERA olyan biológiai termesztési projekteket, ahol földgazdálkodást űznek, vegyszermentes permetező- és trágyaszereket alkalmaznak, géntechnológiát nem alkalmaznak, világszerte aktívan segít.
A természetesen tiszta receptúráink túlnyomóan biológiai összetevőket tartalmaznak és élelmiszer emulgátorokkal meg kizárólag természetes illat-és konzerváló anyagokkal vannak előállítva. Szintetikus adalékokat, parabéneket vagy génmódosított növények a PRIMAVERA számára szóba se jöhetnek.

Környezetkímélő előállítás, hosszú évek óta tartó becsületes kereskedés a bio termelőinkkel már kezdettől fogva fontos szerepet játszottak. A megbízható és azonos gondolkodással rendelkező bio termelőinknek köszönhetően a magas igényünknek meg tudunk felelni, így kizárólag 100% természetesen tiszta receptúrákat, amelyek az egészséget és a jó közérzetet elősegítik, tudunk előállítani, ugyanakkor Földünk ökológiai egyensúlyát meg tudjuk tartani.
A magvetéstől, a termesztésen keresztül, egészen a késztermékig ezek a minőségi követelmények szerepet játszanak. A biológiai összetevőink fejlesztési folyamatát egészen a vetőmagig vissza tudjuk követni, így receptúráink természetes tisztaságát biztosítva.

DEMETER

Biológiai-dinamikus termesztés szívvel-lélekkel

A Demeter e.V. legrégebbi biológiai szövetség Németországban. A Demeter – gazdálkodók már 1924 óta bio- dinamikusan munkálják meg földjeiket. A biológiai dinamikus gazdálkodási formát Rudolf Stein impulzusaira, aki a 20. század elején a Waldorf pedagógiai módszert és az antropozófia gyógyászatot indítványozta, lehet vissza vezetni.

A DEMETER fölművelési metódus a legfenntarthatóbb az összes közül, és sokkal tovább megy az EU-öko szabályzatain. Ez a termesztési módszer jót tesz a termésnek és a környezetnek is.
A biológiai dinamikus földművelés filozófiája szerint a Föld nem csak a részei összértékét képezi, hanem egy élő organizmus, amely a bio-dinamikus komposztálás és biológiai trágya készítmények által harmonikusan táplálkozik, és főleg életképessé válik. Ehhez hozzá teszik még a földi és kozmikus ritmusokat is.
Tekintettel a termőföld megújulására, hosszú távú termékenységre és a növényi-meg az állatvilág sokszínűségére, változatosságára, a bio dinamikus gazdálkodás hozzá járul a környezet felépüléséhez.

Olvass többet erről  www.demeter.de

NATRUE

A valódi természet minden szépség forrása

NATRUE egy független minősítési szervezet, amelyik világszerte kizárólag csak olyan  natúrkozmetikai termékeket lát el  védjegyével, amelyek a természetesség, minőség, hitelesség és transzparencia követelményeinek megfelelnek.

Valamennyi PRIMAVERA natúrkozmetikai termék A NATRUE védjegyét viseli. 80% a “bio kozmetika” és a “natúrkozmetika bio összetevőkkel” van kitüntetve.

Olvass többet az alábbi link alatt  www.natrue.org

ÁLLATVÉDELEM

Mindennel összevagyunk kötve

 

Az állatok tiszteletteljes kezelése nagyon fontos számunkra. Ezért különös figyelmet fordítunk arra, hogy állatokon nyersanyagainkat és a belőlük készült termékeinket ne teszteljük.

Az IHTN (Internationaler Herstellerverband tierschutzgepprüfte Naturkosmetik/ Nemzetközi Állatvédelmet Ellenőrző Natúrkozmetikai, Kozmetikai Egyesület) irányelveit követjük.

Világszerte a legszigorúbb állatvédelmi szabályzatokat állították fel. Az összes bevetett nyersanyag a IHTN előírás szerint, amely szerint egy nyersanyagot sem szabad állatokon tesztelni, tanúsított,

A védő kéz alatt levő nyuszi az IHTN logója, a tanúsított termékekeinken megtalálható a védjegyük.

Bővebben www.ihtn.de

A HÓNAP
KEDVENCEI