NYERSANYAGOK

A  termékeink előállítására kizárólag olyan természetesen tiszta növényi összetevőket használunk fel, amelyeket nagy odafigyeléssel válogatunk ki és dolgozunk fel. Az értékes nyersanyagaink a hatásukat a természetes növényvilág  kimeríthetetlen gazdagságából merítik, a természet teljes erejét testesítik meg.

ÉREZHETŐEN TELE ÉLETERŐVEL

Már egy új termék fejlesztésénél is arra figyelünk, hogy a növényekkel olyan  szinergiákat olyan  alkossunk, amelyek egymással kombinálva   a testnek az adott igénye  kielégítéséhez segítségére vannak.  Meg vagyunk győződve arról, hogy csak a teljes növény az összes ható- és létfontosságú anyagával tud holisztikusan hatni. A természetesen tiszta növényi olajok és eszenciák hatásukban hatványozódnak,  kibontakoztatják közös erőjüket,  így  a holisztikus jóközérzetet eredményezve.

Illóolajok

Már 5000 éve alkalmazzák őket a holisztikus ápolásnál, ahol a testre és szellemre való pozitív hatásuk igazolt. Az illóolajok piciny cseppek formájában tárolódnak a növényekben többek között a virágokban, levelekben, ágakban és gyökerekben. A növények különböző biokémiai funkciókra használják fel ezeket a különleges anyagokat, a mi hormonjainkhoz hasonlíthatjuk őket.

Az illóolajokat immár több mint 30 éves cégünk alapkövei, ezért most is a termékeink szívét alkotják. Tele vannak antioxidánsokkal és holisztikusan és pozitív hatással hatnak a testre, elmére és lélekre.

Az aromaterápiában és a natúrkozmetikai termékekben kibontakoztatják az illatukat és ható erőiket, így az egészségünkhöz és jó közérzetünkhöz hozzájárulva

Bio ápoló olajok

A biológiai ápolóolajok az illóolajok  mellett központi szerepet töltenek be a termékpalettánkon és majdnem az összes bio & natúrkozmetikai termékeink tartalmazzák őket.

A biológiai ápoló olajokat a növények zsírban gazdag részeiből, mint a magokból vagy gyümölcsökből nyerik. Ezekben a részekben növények összesített életerője  van. A magolajok a legértékesebb és legdrágább növényi olajokhoz tartoznak, mivel a kinyerésük igen körülményes. A kíméletes hideg sajtolás által megmaradnak a bőrtápláló többszörösen telítetlen zsírsavak és az értékes ható,- meg létfontosságú anyagok. A natív biológiai olajok nagyon hasonlítanak a bőrünk struktúrájához. Regeneráló bőrápolást és intenzív nedvességet nyújtanak.

Bio növényi vizek

A növényi vizek az illatos- & gyógynövények vízgőzdesztillációs folyamatánál keletkeznek. Egy nagyon kis mennyiségű illóolajt  mellett  vízben oldódó összetevőket tartalmaznak, amelyek a növényi vizekben már feloldódtak.

A növényi vizek az aromaterápia gyengédebb hordozói, és egyszerűen bőrre, hajra fújhatók. Azon kívül  további termékek receptúráiban vizes összetevőként jelen vannak.

Növényi kivonatok & extrakciók

A növényi kivonatok és extrakciók fontos részei a bio & natúrkozmetikai termékeinknek és a bőrnek koncentrált ápolóhatású hatóanyagokat adnak. Valamennyi növényi kivonatunkat kizárólag tiszta, friss alpesi forrásvízzel, értékes biológiai alkohollal vagy természetesen tiszta biológiai ápoló olajokkal állítjuk elő házunkban.

Az extrahálás variálódik a növényektől függően és gyakran hosszantartó procedúra. Az aratás után rögtön elkezdik a növények feldolgozását. Némely növényeknél napokat is eltarthat, hogy a hatóanyagok legnagyobb hozamát elérjék. Az extrahálás után a növényi kivonatokat nem vegyítik vagy változtatják, vagyis a PRIMAVERA növényi kivonatok és extrakciók színei, szaguk és összetételük teljesen természetesen vannak hagyva.

“Kizárólag nagyon kiválasztott nyersanyagokat használunk fel és megfelelőképpen minősítésben magas értékű előállítást biztosítunk velük. Számunkra fontos, hogy a nyersanyagok minősége és hatása a feldolgozás alatt ne romoljanak, és hogy a magas minőségüket a termékeinken keresztül tovább tudjuk adni”
HEIKE SONTHEIM
Produkció vezető és épületmenedzser
TUDÁSCSEPPEK
TUDTÁTOK?